Zelf ben ik overtuigd gebruiker van Insights Discovery profielen. Een poosje terug werd ik geïnterviewd door Knack Weekend over dit thema.


Waarom ben ik dan een overtuigd gebruiker?

Soms heeft iedereen wel eens de idee omringd te worden door idioten. We begrijpen de andere niet of hebben het gevoel zelf niet begrepen te worden.
Ik merk vooral op in teams dat een persoonlijkheidsmodel een taal aanleert om verschillen en talenten te benoemen zonder dat we beginnen te oordelen maar vooral nog belangrijker, zonder dat men begint met de vinger te wijzen.
Het maakt het gesprek over wat men nodig heeft om de beste vorm van zichzelf te tonen binnen een team makkelijker. Daarbuiten helpt het teamleden makkelijker te benoemen waar men nood aan heeft in de onderlinge samenwerking.
Het is niet heiligmakend en elk model heeft zijn sterktes en onvolledigheden, maar als ik een team na maanden terug tegenkom en hoor voor welke eigenschappen men meer begrip kan opbrengen en welke focus het geeft binnen de samenwerking, denk ik ‘ het heeft het gesprek op gang gebracht!’. #kenjezelf#thinkoutsidethebox

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.